ORDU / ÜNYE - Şehit Taner Kart Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz öğrencileri 1983 yılında Ünye eşrafından Fehmi Cerrahoğlu tarafından 5 yıllık ilkokul olarak yaptırılan binada eğitim-öğretime başlamıştır. Aynı bahçe içine 1986-87 Öğretim yılında bağımsız ortaokul olarak yeni bir bina daha yaptırılmış; 1990-91 Öğretim Yılının ikinci yarısından itibaren ise sekiz yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülerek hizmet vermeye başlamıştır.

2016 yılında okulumuz yeni bir binaya taşınmıştır. Okulumuza Diyarbakır'ın Sur İlçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun adı verilerek; mevcut öğrencileriyle 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu ve Şehit Fatih Efiloğlu Ortaokulu isimleriyle Normal Eğitim olarak hizmete açılmıştır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilkokul ve ortaokul ayrılarak ortaokul kadememiz yeni bir binaya taşınmıştır. Ve okulumuza Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı´nda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart´ın adı verilmiştir. Okulumuz Şehit Taner Kart Ortaokulu olarak normal eğitim vermeye devam etmektedir.

Yayın: 13.11.2016 - Güncelleme: 18.02.2022 13:48 - Görüntülenme: 1594